Hjärtligt

Detta kort är mitt tävlingsbidrag till Scrappa Loss februaritävling om du klickar på länken så kommer du till tävlingen. Temat är att skapa något hjärtligt, alstret ska vara övervägande rött eller rosa.
Jag valde att göra ett kort i rött och vitt, här är kortet:
 
 
Jag har använt en vit kortbas, röd cardstock som jag sedan har monterat ett "riktigt" ekgpapper på. Ekgkurvan har jag gjort med Stickles-Xmas Red. Texten har jag stansat ut på en röd dymoremsa och sen 2 röda hjärtan i blankt papper som dekoration.
 
 
Här är insidan på kortet, röd cardstock, ekgpapper och ett enkelt rött hjärta.
 
 
 

Några enkla valentinkort

 
Senaste tiden har jag tittat på och inspirerats en hel del av kort som är "clean and simple" stil. Tyckte att det passade perfekt att prova att göra några sådana kort till alla hjärtans dag:
 
 
Kortet till mannen i mitt liv! Mönsterpapper från Basicgrey som jag har rivit kanterna på och chalkat med Distress Ink- Black Soot. Diecuts, foambokstäver och blingpärlor.
 
 
Insidan av kortet
 
 
Här har jag använt en kortbas från Papermania i kraftpapper, gillar verkligen dessa kortbaser! Hjärtat är en utstansad spillbit som jag har satt en gammal tysk handstilstext under. Fyndade en bok på loppis från början av 1900 talet med olika tyska handstilar, perfekt att använda till kort. Fågeln är utstansad med en die från Memory Box. Röda glitterbokstäver från Panduro och röda hjärtan från pyhobby.
 
 
Kortbas från Papermania, tysk text, die Memory Box, glitterbokstäver från Panduro. Rosorna är stämplade i svart och sen har jag färglagt med Stickles Xmas red och green.
 
 
Kortbas Papermania, spillbit med tysk text och"tårtpapper" utstansat i bakplåtspapper. Kramskylten gjord på en spillbit med bokstavsstickers från Glitz och hjärtan från pyhobby.
 
 
Insidan mönsterpapper från Prima.
 
 
Kortbas Papermania som jag har stansat ur ett hjärta och sedan satt mönsterpapper bakom. Vimplarna är tillverkade av spillbitar och sedan dekorerade med glitterbokstäver. Sedan har jag fäst vimplarna på ett rosa/vitt tunt snöre. Stämplade blommor färglagda med Stickles Cotton Candy, Purple och Magenta.
 
 
Insidan av kortet.
 
 

Årets första julkort

 
Har haft tanken ända sedan jag skickade 2013 års julkort att jag ska börja med dom betydligt tidigare i år. Så att jag hinner få ihop fler detta år korten räckte inte till alla jag egentligen hade velat skicka till.
Men att börja redan i januari vet jag inte om jag hade haft disciplin till om det inte vore för den mycket trevliga fbgruppen jag är med i 48-timmars scraputmaningar. Där kommer det vara minst 16 olika julkortsutmaningar i år och jag ska försöka vara med i så många som möjligt. Både lärorikt, roligt och ett bra sätt att få lite fart på julkorttillverkningen.
Här är första julutmaningen vi har haft i gruppen i år:
 
 
Det var Veronica Nilsson som höll i utmaningen och man skulle göra ett julkort och utgå från sin egen tolkning av denna skiss. Jag har aldrig tidigare gjort ett kort där jag har tolkat en skiss så det var spännande. Vet fortfarande inte riktigt hur man ska tänka vad man kan ta bort eller lägga till när man tolkar en skiss. Men förhoppningsvis lär jag mig.
 
 
Här är mitt bidrag och tolkning av skissen.
 
 
 
Dom röda rosorna är egentillverkade i rött papper och sen har jag haft lite guldfärgat glitterlim på.
 
 
Insidan av kortet med skrivruta.
 
 
 
 
 
 

Guld och svart

 
Jag har gjort ett födelsedagskort till en vän som fyllde jämnt hon gillar guld och svart. Här är kortet hon fick av mig:
 
 
Det härliga mönsterpappret är från graphic 45. Den eleganta damen är en stämpel från Papermanias Art Deco serie uppstämplat på guldfärgat papper från Ica Maxi, runt kanterna har jag använt Frantage-Aged Ochre. Fjärilarna är utstansade med hjälp av en die från Cherry Lynn Design, metallicpappret är från Panduros Christmas Cardstock sen har jag dekorerat fjärilarna med 4 små halvpärlor. Grattis skrivet med foambokstäver som jag färgat in med Inka Gold-Alt-Silver. Sen en liten blingblomma som jag hittat i mina gömmor.
 
 
 
Insidan av kortet. Gamla notblad, även dessa stämplar är från Papermanias Art Deco serie. Svart skrivruta och washitejp.
 
 
Några av produkterna jag använde mig av.
 
 
 
 
 

Födelsedagskort till en kattvän

Kort som min yngsta dotter fick på sin födelsedag:
 
 
 
Eftersom hon gillar katter fick det bli många katter på kortet!
 
 
Katt och fåtölj är utstansad med hjälp av en die från Cottage Cutz. Katten stansade jag ut i grå filt och målade detaljerna med Distress Markers. Distress Stickles- Magenta på fåtöljen.
 
 
På den grå bakgrunden har jag stämplat huvudet på en kattstämpel från Docrafts.
 
 
Lila organzaband med egentillverkad "fuskrosett" och en liten metallcharms katt.
 
 
Insidan av kortet med en skrivruta och en bit washitejp längst ned.
 
 
Här är en del av dom produkter jag har använt till kortet.
 
 
 
RSS 2.0