Stockholm Scrap and Pearl

Förra helgen var det äntligen dags för Stockholms Scrap and Pearl. För första gången skulle jag äntligen vara med på en scrapträff har verkligen längtat. Åkte dit tillsammans med min kära syster Annette och bodde hos henne hela helgen. Några av tjejerna från min scrapgrupp här i Eskilstuna var också med totalt var vi 10 stycken i vårat gäng som satt tillsammans vid pysselbordet.
Helgen har varit underbar med allt man kan önska sig trevligt sällskap, shopping, bra workshops, tävlingar och massor av inspiration.
 
 
Här väntar vi på att få komma in på fredagen.
 
 
Innehållet i goodiebagen som alla scrappare fick mycket fina saker.
 
 
Här är mitt bidrag till en utmaning att skapa en namnskylt i färgerna rött,vitt,grått och svart från Stockholms Scrap and Pearl blogg. Jag har använt mig av flera sorters washitejp.Den zigzag mönstrade bakgrunden är ett washipapper,vit/röd randiga,prickiga och ugglorna är washitejp.Lets go be adventures är utklippt från ett washiark.
 
 
Baksidan är också dekorerad med flera olika sorters washi.
 
 
 
Här är mitt bidrag i Helihaks pappersutmaning där man skulle använda sig av ett tävlingskit med olika sorters papper och man fick inte använda sig av några andra papper eller färdiga dekorationer. Denna utmaning var jättekul att göra men ganska klurig. Jag tar ju ofta ganska god tid på mig när jag gör ett kort så det blev ganska stressigt mot slutet. Men jag känner mig ganska nöjd med kortet första gången jag gör denna vikning. Eventuellt kommer jag nu i efterhand lägga till lite mer dekorationer som jag inte hann göra under tävlingen pga av tidspressen.
 
 
Fjärilen är utstansad med en die från Cheery Lynn Designs och sen har jag gjort 3 små halvpärlor på fjärilen med Liquid Pearl-white opal.
 
 
Denna fjäril är utklippt ur mönsterpappret och sen har jag haft på Glossy Accent.
 
 
 
Textstämpel från Gummiapan.
 
 
 
Kortets insida.
 
 
Här är mitt bidrag till Helihaks tändsticksutmaning inga speciella regler man fick dekorera den helt fritt. Min blev ganska enkel underst ett mönsterpapper. Tuppen och kycklingarna är stämplar från Gummiapan som jag har målat med Distress Markers och sen klippt ut och fäst på 3d kuddar. Glad Påsk skylten är en stämpel från Inkido. Skylten är jag inte nöjd med men åter igen hade jag tidspress. Kommer nog att ta bort skylten och sätta något annat där.
 
 
Bild från en av dom workshops jag och syster gick på Project Life med Scrapfabriken. Man visade en hel del olika material som man kan använda till PL. Vi fick även prova att påbörja en sida. Så nu är det bara att sätta igång och försöka få ordning på alla hundratals fotografier som bara ligger i lådor. 
 
 
Här är övningsbilder från Helihaks workshop måla med Distress Markers som duktiga Diana höll i. Vi tränade främst på att färglägga ansikten och hår,det är den svåraste biten att lära sig. Men med hjälp av Dianas bra tekniktips så fick jag till några anikten och hår som är betydligt bättre än dom jag lyckats göra tidigare. Så nu är det bara att öva och öva som gäller och det gör jag gärna så kul att måla med Distresser.
 
 
Här är min bakgrund som jag gjorde på Scrap Perras workshop Skapa bakgrunder med Distress Paint. Therese Larsson var kursledare på workshopen och detta var helgen absolut roligaste och lärorikaste workhop Therese är superbra som kursledare! 
Vi fick jobba med att skapa bakgrunden i flera lager genom att använda oss av lite olika tekniker:
Steg 1: Först grundade vi en vit cardstock med Gesso som vi hade blandat med lite Distress Paint.
Steg 2: Duttade ut 3 olika Distress Paint färger på vårat arbetsunderlägg, sprayade med vatten och sen la vårat cardstock över. Detta upprepade man några gånger tills man var nöjd.
Steg 3: Bård, duttade ut 3 Distress Paint färger igen, sprayade med vatten och drog cardstocken fram och tillbaka där man ville ha bården.
Steg 4: Rinningar det var det moment jag tyckte var svårast att få till. Man duttade försiktigt lite färg i kanten på cs på med vatten och sen skulle man vicka fram och tillbaka för att få rinningarna dit man ville.
Steg 5: Använda stämplar och akrylfärg
Steg 6: Splattar, inte heller så enkelt....min gröna splatt blev mest en färgdutt.....
Detta var superkul har köpt lite Distress Paint färger så jag ska fortsätta och leka och exprimentera hemma nu.
Bakgrunden som jag gjorde på kursen har jag en plan för den kommer bli min första LO. Visar upp den här i bloggen igen så småningom.
 
 
Men tyvärr så har ju allt ett slut, åkte hem från Globen trött men nöjd och glad och fylld med massor av inspiration. Längtar redan tills nästa år kommer anmäla mig och delta alla 3 dagar då också.
 
 
 
 
RSS 2.0