Minirosor

 Jag är väldigt förtjust i "pytteblommor" tycker att det är  fint att ha som dekoration på kort. Jag har klurat ett tag på om jag skulle klara att tillverka små minirosor själv. Tittat runt i lite olika bloggar och hämtat tips och inspiration. Så igår satte jag igång med lite "expriment" tillverkning av minirosor. Kände att det var en lagom sysselsättning då jag fortfarande inte känner mig riktigt frisk. Blev faktiskt ganska nöjd över resultatet trodde att det skulle vara svårare och pilligare än det var. Här är resultatet av mina 10 första minirosor:
 
 
Jag har använt Nellie Snellens minsta floralpunsch, stansat ut 4 blommor. Som jag sedan har böjt och format lite med en grillpinne i trä. Sen har jag limmat dom 4 blommorna uppe på varandra och format själva minirosen med hjälp av fingrarna och grillpinnen. Det gröna "bladet" har jag klippt på fri hand format som en liten stjärna med 5 uddar. Vill man ha snyggare gröna blad under så finns det ju både snygga punchar och dies med blad, står på min önskelista. Men tills vidare får dessa blad duga.....
 
 


Kommentarer
Tuula Svanström

Oh, hur kan du bara?? Sååå söta så man kan tro att man kan äta dom :) Hade du en hel pappersremsa som du snurrade runt en pinne eller något ? Berätta din hemlighet bara för mig :)Du är så duktig på pilliga små saker som rosor <3

Svar: Haha viskar så ingen hör "hemligheten" det står under bilden hur jag gjort dom <3 Tack för beröm!
Ingela

2013-11-06 @ 16:50:43
URL: http://trollmamman-butterfly.blogspot.com
Tuula Svanström

Har du verkligen bara 4 stansade blommor i varje liten ros ?

Svar: Japp 4 stycken till en liten ros.
Ingela

2013-11-06 @ 19:48:18
URL: http://trollmamman-butterfly.blogspot.com
Tuula Svanström

Det ser ut som många fler. Jättefint!!

Svar: <3
Ingela

2013-11-06 @ 20:19:21
URL: http://trollmamman-butterfly.blogspot.com
Ewa

Jäklarns vad fina!! Du är så duktig ;) Man blir så himla sugen på att pyssla när man kikar på vad du gör. Kram

Svar: Tack Ewa vad glad jag blir att jag får dig pysselsugen! Du får komma hit och hälsa på så kan vi pyssla tillsammans skulle vara superskoj :)
Ingela

2013-11-06 @ 20:29:04
Tuula Svanström

Jag tänkte köpa en sådan punsch som du har till rosorna men kom på att dom blir så små och jag är så fumlig så jag ångrade mig. Det finns ju en som heter jumbo och den rosen blir ca 3 cm. men jag vet inte om jag vill ha så stora rosor heller . Där ser du att jag kan vela hit och dit :)

2013-11-06 @ 21:24:10
URL: http://trollmamman-butterfly.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0